#

Talentlab 2024

20:00 - 01:00

Bordenhal

Talentlab is een creatief ontwikkelingsprogramma dat in 2017 is gestart door Toneelgroep Maastricht en VIA ZUID. Elke jaar werken jonge veelbelovende kunstenaars vijf intense weken samen onder begeleiding. Onder leiding van Paul Slangen (dramaturg Toneelgroep Maastricht) en Linda Becker (coach VIA ZUID), gaan ze samen het experiment aan en laten ze zich door elkaar inspireren. De editie van 2024 zal plaatsvinden tijdens de Museumnacht op vrijdag 19 april 2024. De makers van deze editie zijn Laila Claessen (multidisciplinair kunstenaar en theatermaker), Sander Deckx (theatermaker – performer), Sjaid Foncé (Interdisciplinaire performance maker), Nina Iggy (performer - beeldend choreograaf),  Sofie Kramer (regisseur - performer), Thirza Riphagen (choreograaf – danser), Annabel Schouten (muziek-landschapskunstenaar - geluidsvinder) en Dirk Vaessen (artist - designer).

Acht jonge makers worden vijf weken lang in een theater samengebracht. Ze kennen elkaar niet en hebben ieder hun eigen achtergrond in verschillende kunstdisciplines of zijn autodidact. Onder de vleugels van Toneelgroep Maastricht en VIA ZUID vervagen ze de grenzen tussen genres en mengen ze verschillende creatieve benaderingen. Deze vijf weken in het laboratorium resulteren in een artistieke mix die tijdens de Museumnacht als een verfrissend slaapmutsje wordt gepresenteerd.
Dans, muziek, performance, choreografie, toneel, vormgeving, spel, regie en beeldende kunst worden samengesmolten, botsen met elkaar en vinden harmonie. Het is een verrassende ervaring voor zowel de makers als het publiek. Stap binnen in Theater de Bordenhal en geniet van één of meer multidisciplinaire performances. Elke 20 minuten start een nieuwe performance.

Foto: Bjorn Frins