Over Museumnacht Maastricht

Museumnacht Maastricht is een initiatief van B32, Boekhandel Dominicanen, Bonnefantenmuseum, Brouwerij Bosch, Bureau Europa, Centre Céramique, Drukkunstmuseum, Lumière Cinema, Marres, Museum aan het Vrijthof, Muziekgieterij, Natuurhistorisch Museum, Toneelgroep Maastricht, Jan van Eyck Academie en VIA ZUID.

Doelstelling

Het doel van de initiatiefnemers is om een nieuw publiek kennis te laten maken en te verbinden met musea en culturele instellingen in Maastricht. Hiermee draagt Museumnacht Maastricht bij aan de verdere verbetering van het kunst- en cultuurklimaat van de stad en de regio.

2016: eerste editie

De allereerste Museumnacht Maastricht vond plaats op 15 april 2016. Tien cult-plekken in Maastricht openden toen 's avonds hun deuren voor het publiek: Bonnefantenmuseum, Bureau Europa, Boekhandel Dominicanen, Marres, Museum aan het Vrijthof, Natuurhistorisch Museum, Drukkunstmuseum en Van Eyck. Daarmee vormde het evenement de aftrap van de Nationale Museumweek 2016.

Groei van het evenement

Na het grote succes van de eerste editie vond op 7 april 2017 opnieuw de Museumnacht Maastricht plaats. Dat jaar verwelkomden we vier nieuwe locaties: Muziekgieterij, Lumière Cinema, Brouwerij Bosch en Museum Sjoen Limburg.

Op vrijdag 13 april 2018 werd de 3e editie van Museumnacht Maastricht een feit. En dat was helemaal geen dag vol ongeluk. Ruim 4.000 art lovers genoten van een gelukzalig Art Night Out programma en ontdekten kanten van Maastricht die zij nog niet kenden.

Stichting Museumnacht Maastricht

De initiatiefnemers van Museumnacht Maastricht opereren gezamenlijk vanuit de Stichting Museumnacht Maastricht. Deze stichting heeft een ANBI-status.

Bestuur van de stichting

Peggy van Sebillen, voorzitter 
Ton Harmes, penningmeester 
Valentijn Byvanck, secretaris 
Sandra Holtjer
Stef Niekamp

Het idee voor Museumnacht Maastricht is gestart bij Stijn Huijts, Valentijn Byvanck en Lex ter Braak. 

Download de akte van oprichting met doelomschrijving.
Download hier het balans-overzicht van de Stichting.

KvK: 64800075 | RSIN: 855853955

Museumnacht-Maastricht-Stichting

Geen Museumnacht zonder deze kanjers!

Museumnacht Maastricht wordt mede mogelijk gemaakt door de vele sponsoren & partners