Nieuws

In aanloop naar de 5e editie delen we natuurlijk alle backstage nieuwtjes en dit-moet-je-écht-even-lezen memo's om volledig in the mood te komen voor Museumnacht Maastricht 2021!

Voorpret, het ultieme en allesomvattend Nederlandse woord voor dat hartverwarmende gevoel van plezier, vreugde en opwinding in voorbereiding of afwachting van iets leuks dat nog moet plaatsvinden. Museumnacht Maastricht staat er bekend om de nodigde dosis voorpret onder zoveel mogelijk mensen te verspreiden. Wil je ook delen in dit gevoel? Scroll dan snel naar onder!

Joyride_Poedelpriester-3f307df0.jpg
27 jan. 2020 10:00
Museumnacht Maastricht kan elk jaar rekenen op de onmisbare steun en aanstekelijke energie van ruim 300 medewerkers, talenten en vrijwilligers. Hoog tijd om onze backstage ook 180° graden te draaien: in aanloop naar de 5e editie stellen we met veel liefde een aantal stille krachten die schuilgaan achter deze Nacht der Nachten aan jullie voor.
MuseumnachtMaastricht_Nachtwachter_2020-70977b9a.png
24 jan. 2020 10:56
De vraag die op ieders lippen brandt: wie wordt tijdens de 5e editie van Museumnacht Maastricht uitgeroepen tot Nachtburgemeester van Maastricht? De zoektocht is inmiddels in volle gang en op vrijdag 17 april 2020 weten we het. Vanaf 12 maart worden de 5 kandidaten die zullen gaan strijden om de titel bekend gemaakt!
RobertLang_Judy_4-beb84aa6.jpg
2 jan. 2020 09:00
Dit jaar siert niemand minder dan Judy, vastgelegd door de getalenteerde fotograaf Robert Lang (Los Angeles), de cover van Museumnacht Maastricht. Het artwork maakt onderdeel uit van Lang's fotoboek getiteld 'The Emancipation of Judy'. De foto's documenteren Judy's zelfportretten in dagboekvorm en onthullen haar in een intieme en kwetsbare staat terwijl het onderwerp van zelfbewustzijn in twijfel wordt getrokken.