Bonnefanten

Avenue Ceramique 250, www.bonnefanten.nl
#

Dé culturele hotspot aan de Maas en het museum voor oude en hedendaagse kunst - dat zich onderscheidt in het nationale museumlandschap door te kiezen voor eigen(wijze) accenten en prioriteiten in de programmering - ontbreekt natuurlijk niet tijdens de Art Appetizer! 

Hoewel de prachtige exposities al een avondvullend programma zijn, kun je hier o.a. ook nog terecht voor de wereldpremière van Opera Zuid's Parallax, neemt Antoine Berghs je mee in zijn ‘parallelle wereld’ en kom je als eerste te weten welk jong talent de Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs in ontvangst mag nemen. Ontdek onderstaand het volledig programma! 

Margaret Kilgallen: that’s where the beauty is

De Art Appetizer is bij uitstek dé gelegenheid om je ondersteboven en binnenstebuiten te laten keren door de ongelofelijke, visuele complexiteit van Margaret Kilgallens werk! Het Bonnefanten toont met gepaste trots de eerste grote retrospectief van deze kunstenaar en gebruikt haar ... Read more »

19:00 - 23:00

Bonnefanten

HUID

Speciaal voor kinderen van 8 tot 12 jaar > Kunst kijken doe je niet alleen met je ogen. Door te voelen, te tasten, te ruiken en te kijken leer je jezelf en het kunstwerk op een diepe manier begrijpen. Ontdek dit en meer tijdens de Art Appetizer bij de tentoonstelling HUID, een van de belangrijkste ... Read more »

19:00 - 23:00

Bonnefanten

Wereldpremière: Parallax - Opera Zuid

Bewonder de kracht van opera tijdens de theatrale liedcyclus ‘Parallax’ van componist Jan-Peter de Graaff en regisseur Kenza Koutchoukali over een vrouw die alles inzet om te bewijzen dat de aarde plat is. Laat je meenemen in de gedachten en gevoelswereld van deze ... Read more »

20:00 - 20:45

Bonnefanten - Grote zaal Margaret Kilgallen, 2e verdieping

Jong Talent: Uitreiking beeldende kunstprijs Hermine van Bers Stichting

Welke talentvolle jonge kunstenaar gaat na de Art Appetizer naar huis met de Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs? Joep Hinssen, Floor Martens en Simone Schuffelen zijn de kandidaten voor de zevende editie in Maastricht. Maak op 22 oktober kennis met hun werk en ontdek wie de winnaar ... Read more »

21:00 - 21:45

Bonnefanten - Auditorium, begane grond

YOUNG OFFICE: Spoken Word

Elk half uur vanaf 19:30 > Carte Blanche: ontmoet YOUNG OFFICE en laat je verrassen door hun frisse blik op kunst! ... Read more »

19:30 - 23:00

Bonnefanten: alle museumzalen

The Studio #5: Antoine Berghs

Tijdens de Art Appetizer staat The Studio in het teken van het werk van Antoine Berghs, die sinds 2014 houten beelden en manshoge potloodtekeningen vervaardigt en vorm geeft aan teksten en rituelen waarin zijn zelfbeeld en pogingen tot zelftransformatie centraal ... Read more »

19:00 - 23:00

Bonnefanten

Performance Antoine Berghs

Tijdens de Art Appetizer opent Antoine Berghs zijn tentoonstelling en zet de spotlight op zijn intrek in The Studio #5' met een rituele performance. Geholpen door zaken als lawaai en flitslicht neemt Berghs zichzelf en het publiek mee in een ‘parallelle ... Read more »

22:00 - 22:30

Bonnefanten - Binnentoren, 2e verdieping

Ooggetuigen

"Bestaat er zonder toeschouwers eigenlijk wel kunst?" Een vraag die misschien meer dan ooit gesteld is geworden gedurende de 'social distancing' realiteit tijdens COVID-19. Bonnefanten toont met de openhartige tentoonstelling Ooggetuigen het perspectief van het publiek; een selectie van hun ... Read more »

19:00 - 23:00

Bonnefanten

Ontdek SRAL - The Conservation Institute

Loop bij Bonnefanten ook beslist even het atelier binnen van SRAL, waar restauraties worden uitgevoerd, zichtbaar voor het museumpubliek. Speciaal voor de Art Appetizer kun je in gesprek gaan met deze experts over het vak restauratie en het behoud van cultureel ... Read more »

19:00 - 23:00

Bonnefanten - SRAL Restauratie atelier, 1e verdieping

Drinks, Bites & Beats @Café Ipanema

Even bijkomen? Geniet dan bij Café Ipanema van een lekker drankje en de nodige bites tijdens de Art ... Read more »

19:00 - 23:00

Bonnefanten: Café Ipanema

MuseumShop-till-you-drop

Wil je graag iets mee naar huis nemen los van mooie herinneringen? Duik dan beslist even de museumshop in waar je een ruime collectie aantreft aan kunstboeken, eigen publicaties van het museum, een brede selectie boeken over architectuur, vormgeving en fotografie én originele cadeaus voor jong en ... Read more »

19:00 - 23:00

Bonnefanten - Museumshop, begane grond

Benieuwd naar het programma op andere locaties?