Nieuws

Voorpret, het allesomvattende Nederlandse woord voor dat hartverwarmende gevoel van plezier, vreugde en opwinding in afwachting van iets bijzonders dat nog moet plaatsvinden. Museumnacht Maastricht staat er bekend om. Wil je ook delen in dat gevoel? Scroll dan snel naar onder en ontdek alle backstage nieuwtjes en dit-moet-je-echt-even-lezen memo's voor vrijdag 8 april 2022!

Nachtwachters Samefko Ludidi Luc Weijers
Dream the Night Away op 8 april 2022

Maar liefst 17 art venues – waaronder voor het eerst ook AINSI, Lutherse Kerk en Theater aan het Vrijthof – verrassen jong en oud met een once-in-a-night-time programma om bij weg te dromen.
Mis het niet! 

Lees meer 

MuseumnachtMaastricht2022_333.png
Special: 3 x 3 x 3

Ontdek hoe drie verschillende kunstenaars de dialoog aangaan met het publiek en de ruimte, verspreid als één totaalervaring over drie locaties: AINSI, Bureau Europa en Lumière Cinema. 

Lees meer 

Museumnacht Maastricht_VitaBehage_Code043.JPG
Even voorstellen: Vita Behage 

Deze laatstejaars Communication & Multimedia Design (CMD) studente alsook CODE043 coach zorgt samen met haar jongeren team ervoor dat bezoekers de busrit van hun leven hebben tijdens Museumnacht Maastricht!

Lees meer 

Museumnacht Maastricht 2022 House of Talent
Special: House of Talent

Wat krijg je als Huis voor de Kunsten Limburg, SALLY, Studio Talent & VIA ZUID hun spotlight bundelen? Precies: een House of Talent! En dat ook nog eens in de prachtige Lutherse Kerk. 

Lees meer 

With Soto Radio Museumnacht Maastricht
Tune in: Museumnacht radio! 

De Muziekgieterij opent haar deuren eerder dit jaar: van 20:00 tot 23:00 kan er volop gedanst worden op Museumnacht Maastricht's eigen radio tunes - powered by Soto & With Love Radio! Want laten we eerlijk zijn, we hebben wat in te halen.

Lees meer 

MuseumnachtMaastricht2022_PakjeKunstKoffie_2.png
Pakje Kunst & Koffie

Verwacht vanaf 15 maart bij 'n Coffeelovers 'To-Go' een extraatje bij de koffie (of thee): geniet van een speciale samenwerking tussen Coffeelovers en Pakje Kunst-enaars Amber Delahaye en Kitty Stoop. 

Lees meer

MuseumnachtMaastricht_MosaiekMagazine.png
Even voorstellen: Mosaïek Magazine

Voor 2022 werken we samen met Anthi, Emma, Michelle, Len, Sophie, Pascalle, Talitha en Karin, het team van Mosaïek Magazine. In aanloop naar alsook tijdens de nacht delen ze hun verhalen met ons. 

Lees meer (English) 

JongerenvandeNacht.png
Special: Jongeren van de Nacht

Op vrijdag 8 april trekken meer dan 20 jongeren van de Limburgse jongerenafdelingen Driver’s Seat (SCHUNCK), Marres Extended (Marres) en YOUNG OFFICE (Bonnefanten) er samen op uit! 

Lees meer 

MuseumnachtMaastricht Oog voor Talent 2022
Oog voor talent, Oog voor de Nacht

Museumnacht Maastricht en Fotomuseum aan het Vrijthof zetten hun spotlights op jong talent. We kunnen niet wachten om te zien hoe Dean Kisters (25 jaar), Jade Poolen (24 jaar) en Daniela Petrovic (24 jaar) de nacht in beeld zullen brengen. 

Lees meer 

Museumnacht Maastricht artwork 2022
Even voorstellen: pppanik

Voor de 2022-editie vormt het droomrijke artwork van de in Berlijn gevestigde multidisciplinaire kunstenaar Pali - ook wel bekend als pppanik - het gezicht van Museumnacht Maastricht! 

Lees meer (Engels) 

MuseumnachtMaastricht_Gescher_Brosky_joris vroemen.png
Leven na de Nacht: Gescher + Brosky

Museumnacht Maastricht slaat voor deze editie wederom de handen ineen met de Maastrichtse Material Master Minds Loet Gescher en Juulke Brosky. Het doel: alle speciale banieren na afloop een waardevol afterlife geven.

Lees meer